18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:42
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging De Pionier – Terug op het oude nest

Abbekerk – U ziet het meteen, we hebben Midwoud verlaten en gaan weer eens de geur van verse verf opsnuiven in Het Nieuwe Bonte Paard (HNBP). Gelukkig is Nicole er weer voor onze verzorging en ze komt weer aandraven met warme doeken of koude kompressen als de spanning weer te hoog oploopt.

Die spanning was er donderdag de 6e wel degelijk. We kregen Attaqueer uit Nibbixwoud op bezoek en daarvoor had Arnold Velthuis zijn beste spelers ingezet, die niet belast waren met een dubbel lidmaatschap. De punten werden gescoord door Arnold, Bas Hoepelman en Daniël Tensen. Sake Sijtsma liet het punt liggen bij Attaqueer. De overige uitslagen waren conform speelsterkte, maar dat wil niet zeggen dat de verliezers droef naar huis gingen, want er kwamen mooie partijen op het bord.

De martelende onzekerheid die Arnold had was de vraag gaat HNBP weer op tijd open om het Paas toernooi te kunnen organiseren, is nu weg genomen (21-4-2014). De eerste inschrijvers zijn al binnen en wij verwachten weer de beste schakers uit Noord-Holland.

Hou vooral onze website in de gaten www.depionier.eu daar staat steeds het laatste nieuws omtrent ons Paas toernooi. Ook de dames biljarters waren weer aanwezig en er werd bijna een ronde dansje gemaakt na de hartelijke begroetingen. De verwachting is dat we het seizoen rond 24 april 2014 gaan beëindigen en zo rond 4 september weer starten met het seizoen 2014-2015.

Voor diegene die dit voor het eerst zien, we schaken op donderdagavond in het HNBP en beginnen officieel om 20.00 uur en de jaar contributie zal geen beletsel mogen zijn want die bedraagt € 65,50 per jaar.

Nog even een filosofische uitspraak, leve de Koning, maar dan wel in een republiek. Vragen, opmerkingen of commentaar naar vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook