12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 03:16
Medemblik Actueel.

Nieuws van kinderboerderij 't langoortje in Medemblik

langoortje geit

Medemblik – Tot nu toe hebben we slechts een speldenprikje gekregen van Koning winter. Tijdens deze dagen mocht onze Nubische bok Sjeerd lekker warm binnen staan, waar we een noodstal hadden ingericht in het gedeelte naast de varkensstal. Dit verklaart waarom hij een paar dagen niet op de achterste weide te zien was. 

We hebben deze maand ook weer nieuwe dieren binnengekregen. Van ons lichtkleurige woestijnratje hebben wij helaas afscheid moeten nemen maar in plaats daarvan kregen wij twee nieuwe jonge woestijnratjes, ook weer licht van kleur. Nu hebben we 2 wildkleurige Mongoolse gerbils, zoals ze worden genoemd en een zwarte gerbil. Dit gaat uitstekend samen. De nieuwe gerbils zijn net iets ouder dan 2 maanden en als je lang genoeg blijft kijken voor het glas kun je ze misschien wel voorbij zien rennen.

Mongoolse gerbils komen oorspronkelijk uit Mongolië, waar ze leven in hafwoestijnen. Omdat daar weinig water te vinden is drinken gerbils daarom heel weinig. Omdat het in een woestijn overdag heel warm is leven ze s nachts. En ook in gevangenschap slapen ze overdag, ook al is het hier lang niet zo warm. Je kunt ze het beste in paartjes houden. Deze diertjes zijn heel intelligent en nieuwsgierig en worden gemiddeld 3 tot 5 jaar.

Wie wel eens langs de achterste weide heeft gelopen om daar de dieren te voeren met onze speciale voerzakjes, zal misschien gezien hebben dat onze alpaca’s best wel eens kunnen mopperen en heel soms kun je ze zelfs zien spugen! Wist je dat ze dit alleen naar elkaar doen als ze eten of stoeien? Ze zullen nooit gericht op mensen spugen. Dit in tegenstelling tot hun familie de lama’s, deze zijn minder vriendelijk want zij spugen soms wel naar mensen.

Het is nog ver weg, maar 22 maart gaan we weer meedoen aan NLdoet!

NLdoet gaat uit van het Oranje fonds en op 21 en 22 maart wordt iedereen weer aangespoord om vrijwillig ergens te helpen met klusjes doen. Zo kun je als kinderboerderij, sportclub of andere vereniging je aanmelden bij NLdoet als je graag extra handen nodig hebt bij bijvoorbeeld het verven van je clubgebouw, of het weghalen van onkruid. Als vrijwilliger kun je op internet kijken waar verenigingen of kinderboerderijen hulp nodig hebben en je hiervoor opgeven om ook te helpen. Vorig jaar hielpen er in totaal maarliefst 310.000 mensen door ergens vrijwilligerswerk te doen! Ook de Koninklijke familie helpt elk jaar hieraan mee.

Ook wij zoeken 22 maart enthousiaste vrijwilligers die ons kunnen helpen door onze kinderboerderij weer voorjaarsklaar te maken. Zo mogen de bankjes buiten weer opnieuw geverfd worden, mogen de perkjes opgefleurd worden en hebben wij nog veel meer kleine en grote klussen die gedaan mogen worden. Als je jezelf ook wilt aanmelden kan dit via de internetpagina, deze link staat ook op onze facebookpagina

We hoeven het denk ik niet meer te vertellen maar u kunt nog steeds voerzakjes kopen voor 50 cent voor diverse dieren en we zijn nog steeds geopend op de woensdag en donderdagmiddag of in het weekend. Hopelijk weer tot snel!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?