Ricky Koole ontroert Westfriesland met prachtig lied over V.O.C. vrouwen

riki coole

Hoorn – Donderdag 6 februari traden Leo Blokhuis en Ricky Koole met hun programma ‘Buitenstaanders’ op in Schouwburg Het Park.Leo Blokhuis is vooral bekend van zijn optreden in ‘De Wereld Draait Door’ en zijn boeken over popmuziek. Ricky Koole is filmactrice (onder andere ‘All Stars’ en ‘Sonny Boy’) maar ook bekend door haar vele rollen in het theater en op Televisie. Samen treden zij al zeven jaar op met een muziekprogramma.

Wie een theaterprogramma verwacht met het louter aan elkaar praten van plaatjes zit er volkomen naast. Het is een volwaardige tour langs muzikale vondsten, veel eigen muziek en kleine toneelschetsen die als parels deze muzikale ketting laten flonkeren. De muziek, afwisselend Amerikaans (vooral Country) en Nederlandstalig, wordt ondersteund door de band Ocobar en Roel Spanjers.

Maarten van Roozendaal had de opdracht gekregen een lied te schrijven over de vrouwen van de V.O.C. en gaf die opdracht in verband met zijn ziekte door aan Ricky Koole.

Dit lied, dat ook is opgenomen in ‘Het Geheugenpaleis’, ontroerde duidelijk het in de zaal aanwezige publiek.
Dat geldt zeker ook voor de persoonlijke verhalen die Leo Blokhuis en Ricky Koole in hun voorstelling hebben ingepast en de spontane kontakten met de zaal als het publiek eigen muzikale voorkeuren naar voren brengt.

De Westfriezen die dit programma gemist hebben kunnen nog terecht in de schouwburgen van Heerhugowaard, Zaandam, Purmerend en Alkmaar.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.