12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:35
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 6 februari – onstuimig herfstweer

wv06

Medemblik – De stroringen afkomstig vanaf de Oceaan zorgen voor een herfstachtig weerbeeld in onze omgeving. Hoge temperaturen, regen, veel wind zijn de bijpassende ingrediënten. Pas vanaf het aankomend weekend gaan de temperaturen weer iets richting normaal.

Vandaag starten wij nog wel droog en mogelijk is er zelfs ruimte voor wat zon maar al snel trekt de lucht dicht met bewolking en neemt de wind toe tot krachtig 5Bft. Na de middag gaat het regenen waarbij het zelfs even flink kan doorregenen. De temperatuur loopt op naar 10 á 11 graden. Vannacht daalt de temperatuur naar zo’n 5 á 6 graden.

Vrijdag wordt een vrijwel bewolkte dag waar van tijd tot tijd wat regen kan gaan vallen. De temperatuur loopt op naar rond de 10 graden bij een vrij krachtige tot harde wind 4 á 5Bft, de wind draait later op de dag naar het westen en stuwt nog meer regen onze kant op.

Het weekend staat in het tegen van regen, vooral op zaterdag kan er flink wat regen gaan vallen. De temperatuur loopt op naar rond de 9 graden bij een harde wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht van zaterdag op zondag klaart het even op en daalt de temperatuur naar 5 graden.

Zondag is bewolkt maar blijft het wel vrijwel droog. De maximale temperatuur wordt 8 graden bij een harde zuidwestelijke wind. . Na het weekend komt het weer in een wat rustig vaarwater, de zon krijgt weer meer kans om te schijnen en de temperatuur zal rond de 6 á 7 graden uitkomen. Een vrij normale waarde voor de tijd van het jaar.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?