11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:53
Medemblik Actueel.

IVN Westfriesland – Plastic, een zegen of vloek?

West-Friesland – De naam IVN betekent Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Door de recessie is duurzaamheid sterk in de belangstelling gekomen. IVN wil hier een positieve kijk op geven aan volwassenen en kinderen. Duurzaamheid in energie, water, lucht, afval, klimaat en voedsel, het kan écht. Er is bij IVN een tentoonstelling over duurzaamheid en hergebruik van afval ingericht die tot eind maart is te zien. Ook is er veel gratis informatie-materiaal over dit onderwerp aanwezig. 

Gezinsactiviteit met proefjes

Op zondag 9 februari komt Maartje Harding van de Plastic Soup Foundation naar het Streekbos Paviljoen. Om 14.00 uur vertelt zij in de Incoteczaal over hoe we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat er niet nog meer plastic in ons water terecht komt. Maartje doet allerlei leuke proefjes en geeft tips over afval scheiden, hergebruik en bewust omgaan met plastic.  Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Plastic

Plastic is een olieproduct met giftige toevoegingen, het is een uitstekend product met oneindige  toepassingen. Plastic vergaat pas na honderden jaren maar de gemiddelde plastic tas heeft een levensduur van maar 10 minuten. Er is geen oceaan, beekje of meer waar je geen plastic in vindt. In zo goed als alle gebieden ter wereld kom je plastic tegen, ook op de polen of op onbewoonde eilanden. Plastic zwerft niet alleen rond in verre oorden, ook de Noordzee zit vol met plastic die door zowel kleine als grote dieren worden opgegeten. Zo krijgen wij ook ongemerkt plastic binnen.

Plastic Soup Foundation

De Plastic Soup Foundation (PSF) is een non-profit organisatie die de toenemende plastic vervuiling in het mariene milieu wilt stoppen. Het doel van de PSF is om te voorkomen dat er nog meer plastic in de zee terecht komt. Op www.plasticsoupfoundation.org  vind je alles wat je wilt weten over plastic soep!

Meer informatie

Ga naar de website http://ivn.nl/afdeling/west-friesland.

Details

  • Datum: zondag 9 februari 2014
  • Starttijd: 14:00
  • Eindtijd: 15:30
  • Locatie: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?