12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:39
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 5 februari – herfstachtig

wv0205

Medemblik – De stap van de winter naar de herfst is maar klein in Nederland. Na 2 dagen wat kouder weer gaan we nu weer richting de dubbele cijfers kwa temperatuur. Vanochtend is het nog zwaar bewolkt en kan er misschien een spatje regen vallen maar heel veel zal dit niet zijn. Vanmiddag laat de zon zich meer en meer zien en loopt de temperatuur op naar zo’n 10 á 11 graden bij een krachtige wind uit het zuiden.

Vanavond trekt de bewolking weer dicht en kan het in de loop van de nacht gaan regenen. De temperatuur daalt dan naar zo’n 6 graden, wat de normale temperatuur is voor deze periode maar dan overdag.

Donderdag begint wisselend bewolkt met zon maar al snel trekt de bewolking dicht en gaat het regenen. Over de hoeveelheden lopen de berekeningen uitelkaar, de een spreekt over wat motregen terwijl een andere berekening spreekt over vele mm’s regen. De temperatuur loopt op naar de dubbele cijfers, met 10 tot 11 graden is het veelste warm voor de tijd van het jaar. De wind is vrij krachtig uit het zuiden .

Vrijdag is een regenachtige dag met een krachtige zuidwestelijke wind waarbij de temperatuur oploopt naar ruim boven de 10 graden. In de middag kan er zelfs even veel regen vallen.

Het weekend begint regenachtig op zaterdag met temperaturen van rond de 10 graden, op zondag zien wij de zon meer maar de kans op een bui blijft dan ook aanwezig. De winter heeft zich ver teruggetrokken boven het noorden van Scandinavië.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?