Medemblik Actueel.

Regionieuws

VVD start Petitie “treintijden terug”

overvolle trein

Hoorn – De Nederlandse Spoorwegen hebben op 15 december 2013 de dienstregeling in Westfriesland gewijzigd met zéér veel nadelige gevolgen voor de treinreizigers van het traject Enkhuizen – Amsterdam – Enkhuizen. De VVD maakt zich grote zorgen om de huidige situatie waarbij de forenzen uit deze regio te maken hebben met een enorme drukte op de stations, overvolle treinen en dagelijkse vertragingen tijdens de ochtend en avondspits. Treinreizigers worden regelmatig geconfronteerd met situaties die wij alleen kennen uit landen als India en Japan, waarbij mensen als haringen in een ton worden vervoerd.

De VVD is van mening dat deze situatie niet langer acceptabel is en is een petitie gestart om de oude treintijden terug te krijgen.

Sinds het invoeren van de nieuwe dienstregeling zijn er twee spitstreinen voor station Hoorn Kersenboogaard per uur geschrapt. Hierdoor ontstaat er, ondanks de inzet van langere treinen, de situatie dat veel reizigers zowel op de heen als terugreis moeten staan. Daarnaast komt het meerdere keren per week voor dat de treinen vertraging oplopen waardoor reizigers hun aansluitende trein missen of wordt de reis vanuit Amsterdam naar Hoorn Kersenboogerd afgebroken op station Hoorn met als gevolg dat de reizigers naar Kersenboogaard moeten uitstappen en wachten op een volgende trein.

De VVD afdelingen in Westfriesland (Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec) willen dat de NS ervoor gaat zorgen dat reizigers uit Westfriesland weer op een fatsoenlijke manier met het openbaar vervoer kunnen reizen. Raadsleden Chris de Meij en Gert Scholtes maken dagelijks gebruik van de trein richting Amsterdam. Chris de Meij; “Deze nieuwe dienstregeling is echt een probleem voor de duizenden forenzen en ik maak het dagelijks mee dat reizigers moeten staan. Je spreekt nu niet meer van een incident maar dit is een structureel probleem”

Gert Scholtes; “Met deze petitie willen wij opnieuw in gesprek komen met de NS om te zoeken naar een oplossing waarmee reizigers niet of nauwelijks gedupeerd worden. Hoe meer mensen deze petitie ondertekenen des te sterker wordt het geluid richting de NS om te komen tot een adequate oplossing.

De wijziging van de dienstregeling is niet alleen voor Hoorn maar zoals gezegd voor de gehele regio een groot probleem. De bereikbaarheid van Westfriesland is met de nieuwe dienstregeling verslechterd mede ook door het aanpassen van de vertrektijd van de laatste trein vanuit Amsterdam richting Enkhuizen. De VVD wil daarom dat de NS zowel op zondag als op weekdagen de geschrapte treinen herstelt.

De petitie is terug te vinden op petities.nl onder de titel: `Treintijden terug Westfriesland` en via de VVD sites van de gemeenten 7 Westfriese gemeenten. De VVD raadsleden De Meij en Scholtes willen de petitie eind maart aanbieden aan de Nederlandse Spoorwegen.

Namens de VVD afdelingen van de gemeenten:

Drechterland Jaap Klasen 0228 562601
Enkhuizen Derrick Stomp 06 – 53 86 97 46
Hoorn Chris de Meij
Gert Scholtes
06- 30 01 54 67
06 – 53 77 59 42
Koggenland Caroline Schipper  06 – 46 43 80 79.
Medemblik Andrea van Langen
Mark Raat
06 – 51 16 45 28
06 – 81 15 51 60
Opmeer Barry Bierman 06 – 51 01 59 59
Stede Broec Martien Krijger
Ton Schuitemaker
06 – 16 63 29 03
06 -28 54 11.98

Reageren via facebook