Vleesleverancier Deen supermarkt roept paardenvlees terug

deen

Medemblik – De slachterij in Dodewaard die vorige week in opspraak kwam vanwege mogelijk gesjoemel met paardenvlees roept al het vlees dat tussen januari 2012 en vorige week is verwerkt terug. Het gaat om paardenvlees en vlees waarin mogelijk stukjes paardenvlees zitten. Dat heeft het bedrijf Van Hattem Vlees maandag bekendgemaakt.

Het slachthuis blijft ontkennen dat er paardenvlees is gemengd met rundvlees. Al het geproduceerde paardenvlees is ook als paardenvlees verkocht, benadrukt Van Hattem. Bovendien zijn alle dieren gekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Wel bestaat nog onduidelijk over wat er is gebeurd met dieren die niet geschikt werden bevonden voor de slacht. Van Hattem heeft daarom uit voorzorg al het paardenvlees teruggeroepen. De slachterij verwacht ‘dat hiermee de rust en het vertrouwen zal terugkeren’, zo staat in een verklaring.

Van Hattem kwam vorige week negatief in het nieuws toen de NVWA ruim 690 ton vlees afkomstig van de slachterij uit voorzorg had geblokkeerd voor nader onderzoek. De NVWA had dna van paarden gevonden in vier partijen rundvleessnippers.

Het slachthuis had tot maandag de tijd om met meer informatie te komen. Het bedrijf had anders gesloten kunnen worden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.