Oranje Fonds steunt Leergeld West-Friesland

Op de foto staan v.l.n.r. Martin van der Raad (voorzitter Leergeld), Marinka Peerdemann (Oranje Fonds), Bert Masteling (financieel medewerker Leergeld), Petra Laan (medewerker Leergeld), Jacco Komijn (van Blue ICT) en Hermine Scheijde (medewerker Leergeld).

West-Friesland – Onlangs overhandigde Marinka Peerdemann van het Oranje Fonds de cheque ter waarde van 8000,- euro aan stichting Leergeld West-Friesland. Het bestuur van Leergeld is het Oranjefonds en het Neyenburghfonds erkentelijk voor deze bijdrage. De vrijwillige kantoormedewerkers kunnen nu met zes nieuwe computers en het netwerk aan de slag.

Door de nieuwe computers kunnen zij makkelijker gebruik van de financiële en administratieve software. In totaal werken 25 mensen vrijwillig voor Leergeld West-Friesland. Doordeweeks zitten 3 tot 6 vrijwilligers twee dagen op het kantoor om alle aanvragen te verwerken. Het aantal cliënten is fors. In 2011 kenden we in totaal 72.000,- euro toe, in 2012 84.000,- en in 2013 maar liefst 117.000,- euro.

Het ging in 2013 om 605 kinderen in West-Friesland die nu wel deel kunnen nemen aan sport, muziek- of zwemles, buitenschoolse activiteiten of een fiets gekregen hebben. Het bedrijf Blue ICT leverde de computers en het netwerk. Jacco Komijn van Blue ICT steunt Leergeld regelmatig met zijn advies.

Stichting Leergeld is op dit moment in gesprek met enkele burgerlijke gemeenten in West-Friesland. Tot nu toe hebben de gemeenten Hoorn, Medemblik en Stedebroec een enkele maal bijgedragen. De gemeente Enkhuizen heeft onlangs een bijdrage toegezegd. Van de gemeenten Koggenland, Drechterland en Opmeer ontving Leergeld sinds de start in 2007 geen enkele bijdrage, terwijl er wel kinderen uit deze gemeenten ondersteund worden.

Dankzij Abovo Media start Leergeld binnenkort een advertentiecampagne.

Het Oranje Fonds had contact gekregen met de landelijke vereniging Leergeld. Stichting Leergeld West-Friesland had zich toen aangemeld bij het Oranje Fonds.  Het Oranje Fonds steunt initiatieven uit de samenleving. Bekende acties zijn NLdoet en Burendag. Kijk eens op www.nlgeeft.nl of www.oranjefonds.nl.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.