Medemblik Actueel.

Algemeen

College Medemblik uit zorgen over eventuele extra verhoging waterschapsbelasting.

Medemblik – Wethouder Kasper Gutter uit zijn zorgen over een mogelijke extra verhoging van de waterschapsbelasting. Het Hoogheemraadschap kamt met grote te korten en hoge schulden. Om deze beter in de hand te houden is een extra verhoging niet uitgesloten.

De schuldenlast van het Hoogheemraadschap is € 458 miljoen en zal naar verwachting blijven groeien tot aan 2020 naar € 650 miljoen . Tel hierbij op dat de inkomsten bijna 50 miljoen lager zijn dan de inkomen dan zal de nu doorgevoerde 6% verhoging in de toekomst niet genoeg blijken te zijn. 

6% is een zeer forse lastenstijging voor de inwoners en bedrijven van de gemeente Medemblik, en tel daarbij op de lastenverzwaring vanuit de gemeente Medemblik dan wordt 2014 een zwaar jaar voor de belastingbetaler.  Hoe het Hoogheemraadschap denkt deze enorme schulden weg te werken is onduidelijk, wel is duidelijk dat het Hoogheemraadschap in 2014 weer voor zeer grote uitgaven staat, zo gaat de dijk van Hoorn naar Edam op de schop vanwege de dijkverzwaring.

Wethouder Kasper Gutter zegt ,, Het Hoogheemraadschap is een eigen bestuursorgaan en in die zin verantwoordelijk voor het eigen financieel beheer. De gemeente Medemblik loopt dan ook geen financiële risico’s, en blijft de ontwikkeling op de voet volgen. ”

 

Reageren via facebook