Orgelconcert door Arjan Breukhoven in de Hervormde kerk Venhuizen

arjan breukhoven (2)

West-Friesland – Op 21 februari 2014 geeft Arjan Breukhoven een orgelconcert op het fraaie Pels-orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan dit conservatorium studeerde Arjan Breukhoven tevens piano, zang, improvisatie en koordirectie.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 500 concerten en diensten als organist, pianist en als dirigent in vele landen binnen Europa, Rusland en Australië. In 2012 trad Arjan reeds op in o.a. Engeland, Finland, Duitsland en Oostenrijk, terwijl hij dit jaar nog zal spelen in Italië, naast talloze concerten in eigen land. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van verschillende grote koren. Hij is in 2008 onderscheiden met de ‘Draaginsigne in zilver’ namens het hoofdbestuur van de Protestantse Kerk in Nederland wegens zijn verdiensten binnen de kerk.

Als pianist en als organist heeft hij een eigen stijl van improviseren ontwikkeld. Regelmatig werkt hij mee aan radio- en televisieopnamen voor de EO. Ook heeft Arjan Breukhoven aan zo’n 200 cd/dvd-producties meegewerkt, waaronder de zeer gewaardeerde serie improvisatie Cd’s, maar ook bijzondere piano solo cd’s. Als componist is hij bekend door zijn composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Hij is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. Hij speelt klassiek en populair maar is ook bekend om zijn weergaloze improvisaties.

De ontvangst is vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar à € 10
Verdere informatie: e-mail: orgel.venhuizen@gmail.com – www.zingenenzo.com

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.