Medemblikkers fietsend door Laos – In beweging

IMG_7694
 
Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van zaterdag vandaag op de website.

Vanmorgen werden we verrast met een heel uitgebreid ontbijt. Het gebeurt ons niet vaak, maar we kregen het niet op! We kregen een goed gevulde groentesoep, een grote schaal rijst, 4 flinke loempia’s, een schaal groenten en nog een schaal tofu en paddenstoelen in een lekker sausje! Voor het geval het niet genoeg was zette onze gastvrouw ook nog een schaal brood neer! Wat een gastvrijheid!

We werden uitgebreid uitgezwaaid en over en weer maakten we nog foto’s. Wat een lieve mensen. Wie er ooit in Phon Pishai wil overnachten moet zeker naar Ruen La Mye guesthouse gaan, pal tegenover de grote zendmast.

Onze route ging afwisselend over de drukke weg en over rustige wegen door velden en dorpjes. De rustige wegen waren erg leuk!
We reden door rubberplantages. De rubberbomen worden ingesneden en met een bakje vangen ze dan het witte goedje op waar dan weer rubber van gemaakt wordt. Als we door een dorpje reden groetten jong en oud ons enthousiast. Hier komen waarschijnlijk niet zoveel toeristen.

Een gezin op een soort ijskarretje riep ons, wat bleek: ze verkochten sojayogurt en -melk. Hoewel we na ons uitgebreide ontbijt nog geen honger hadden hebben we toch maar een paar yogurtjes gekocht en die 30 km later lekker opgegeten.

Onderweg weer van alles te zien. Zo zien we bijna bij elke dorp een soort tempeltje staan met een grote schoorsteen, dit blijken crematoria te zijn. Er vlak bij staan een soort kleine stoepa’s waar dan de as in bewaard wordt. Ook zien we regelmatig stenen, iglovormige ovens. Toevallig las ik in een boek dat ze hier hout in branden om steenkool te maken.

Ons eindpunt vandaag is Pak Khat. We reden langs de Mekong en zagen een hotel met kamers met balkon aan de rivierkant, erg mooi. We kregen eerst een andere kamer aangeboden maar toen ik vroeg om die kamers aan de rivier vroeg ze, ” oh willen jullie een kamer met zeezicht?”

Het eerste deel van de middag op onze kamer vertoefd, want het was flink warm. Tegen zonsondergang komt iedereen hier tot leven. Op een overdekt deel van het plein naast ons hotel werd fitness apparatuur neergezet en daar werd volop gebruik van gemaakt. Een groep vrouwen kreeg aerobicles en op de boulevard waren meerdere mensen aan het hardlopen. Wat later zagen we mensen badminton spelen en werd er ook basketbal gespeeld.

Toen we na het eten weer gingen kijken waren jongens Sepak Takro aan het spelen. Dit is een soort voetvolleybal wat veel gespeeld wordt in Azië. We hebben een tijdje staan kijken en het is echt knap hoe ze de Takro ( een bal gevlochten van rotan of plastic) over het net spelen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.