19 C
Medemblik
15 juli 2020 19:02
Medemblik Actueel.

Westerkoggeflora

West-Friesland – Ruim 30 tulpenkwekers uit Koggenland stellen hun beste tulpen tentoon en laten deze keuren door een vakjury. Naast tulpen zijn ook lelies, alstroëmeria´s, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten te bewonderen. Love, peace & flowerpower!

De komende editie van De Westerkoggeflora staat geheel in het teken van het thema ‘Flowerpower!’. In de jaren ’60 en ’70 was de Flower Power-cultuur niet weg te denken uit het straatbeeld. Flowerpower drukte zich uit in een diversheid van kleuren. Net als de tulpensector die met haar diverse tulpensoorten van nature altijd al kleurrijk is geweest!

Hippie

Bezoek de Westerkoggeflora en u waant zich als hippie in het Amsterdamse Vondelpark. De voertuigen uit die tijd staan tentoongesteld in de show; van Volkswagen busjes (T2) tot aan Kevers. Bewonder de Bed-In van Yoko Ono en John Lennon die als vreedzame protestactie tegen de Vietnamoorlog werd gehouden. En zie hoe de welbekende protestactie, Make love; not war, wordt uitgebeeld tussen de vele tulpen. Of bezoek één van de winkeltjes die vintage spullen verkopen. Op zondag is er een hippieclown aanwezig en worden er diverse optredens verzorgd.

Open dag in Berkhout

Ter gelegenheid van de Westerkoggeflora openen twee bedrijven op zaterdag 1 februari haar deuren voor publiek. Loonbedrijf Theo de Wit (Kerkebuurt 191-B, Berkhout) en firma N.&E. Reus (Kerkebuurt 196, Berkhout) tonen die dag hoe een bol uiteindelijk een bloem wordt en bij u in de vaas terecht komt. Beide bedrijven zijn op loopafstand van elkaar te bezoeken.

Tuin van de toekomst

Net als vorig jaar heeft de Westerkoggeflora volop aandacht voor potentiële en jonge bloembollenkwekers. Een groep jonge bloembollenkwekers (tot 21 jaar) toont een eigen categorie tulpeninzending. De inzendingen worden in een aparte keurgroep gejureerd door een vakjury. Ook hebben de groepen 8 van de basisscholen een eigen inzending en strijden zij onderling naar ‘beste school’ en ‘beste tulp’.

Details:

  • Waar: Dwingel 41648 JM De Goorn
  • Wanneer: Zaterdag 1 en zondag 2 februari
  • Hoe laat: Zaterdag van 10: 00 tot 22:00 uur / Zondag van 10:00 tot 20:00 uur

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?