15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 13:02
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging de Pionier – Terug naar het oude nest

Midwoud – Volgende keer staat hier weer Abbekerk, de lucht is gezuiverd. Vanaf deze plek danken wij De Post in Midwoud en als het weer eens een gekkenhuis wordt in Abbekerk dan kunnen we incidenteel (en als het moet, voor altijd) uitwijken naar De Post. Nu een kort verslagje van donderdag 30 januari 2014.

Bijna iedereen was eren er waren maar 3 opvallende uitslagen, t.w. Gerco Stapel – Toine Molenaar. Toine staat weliswaar op 1, maar Gerco zou zeker op deze plaats kunnen staan. Gerco heeft 9 partijen en Toine 16 gespeeld. Gerco 7 en Toine 14 winstpartijen. Sake Sijtsma – Kees Ooms. Sake staat op 3 en Kees op 8 dus je mag verwachten dat…, maar nee Kees won de partij. Men ging zowat door de klok heen en elke minuut werd gebruikt. Heel lang stonden alle stukken nog op het bord, terwijl de mindere goden vrij snel proberen af te ruilen en zo het spel overzichtelijk te maken.

Bas Hoepelman – Arnold Velthuis. Arnold staat op 4 en Bas op 6 zodat de winst zou moeten gaan naar Arnold. Edoch Arnold was niet in topvorm en Bas hield zich aan de frisdrank zodat de winst voor Bas was. Lukas Boots – Jouke van Groningen. Lukas op 2 en Jouke op 15 dus dat is niet eerlijk, maar het was toch een aardige partij en daar spelen we ten slotte voor. Theo Laan – Victor Groeneveld, een overtuigende zege voor Theo. Daarna gesnelschaakt en dat ging weer gelijk op. Ondanks het officiële verliespunt zeer genoeglijk gespeeld. Kees Haakman – Adrie Molenaar, op papier is Kees de sterkste en dat was ook de praktijk. Nog even: 21 april vrijhouden.

Voor nadere info zie onze website www.depionier.eu . Voor vertrouwelijke informatie: vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook