13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 01:33
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Chinees Nieuwjaar.

IMG_3298

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van donderdag vandaag op de website.

Vanmorgen op tijd vertrokken, het was nog lekker koel. We zijn vandaag overgestoken naar Thailand, via een brug waar we gewoon over heen mochten fietsen! De route was langs een drukke weg dus het was een kwestie van flink doorfietsen zodat we er snel vanaf waren.

Om 10 uur waren we al bij ons overnachting adres in Nong Khai, in Thailand. De kamers waren al schoon en we mochten er al in. Een mooie plek met een tuin en uitzicht over de Mekong rivier! We zaten lekker op ons terrasje voor de kamer en werden daar met besjes bekogeld door vogels die in de boom boven ons zaten. Er vlogen prachtige vlinders rond, echt een lekker plekje!

Een klein uur na ons kwamen ook Henk en Anneke weer aangefietst, gezellig!

Vandaag is het Chinees nieuwjaar, het is het jaar 2557. In de stad was een groot podium opgebouwd en zagen we ook overal versieringen hangen, lampionnen, vlaggetjes etc. Veel mensen waren mooi aangekleed en we zagen dat er offers gebracht werden en dat er in een vuurtje nepgeld verbrand werd, dit hoort er allemaal bij!

Met Henk en Anneke hebben we eerst wat gegeten en zijn we vervolgens naar het grote podium gegaan, Hier waren allemaal eettentjes en op het podium was van alles te zien, kinderen die optraden en een soort miss-verkiezing van al wat oudere missen met prachtige kleding aan. Onder het genot van een biertje hebben we naar dit alles zitten kijken, bijzonder om mee te maken!

Toen we genoeg gezien hadden zijn we terug naar ons guesthouse gegaan waar we nog heel gezellig hebben nagezeten met een biertje en Andre Hazes op de iPhone! Morgen fietsen wij weer verder richting het zuiden en overmorgen fietsen Anneke en Henk weer verder richting het noorden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?