Medemblikker Meelmolen krijgt steun CDA in aankoop Poorthuis

Medemblik – De fractie van het CDA wil via een motie de gemeente vragen om volledige medewerking te verlenen aan de Stichting De Medemblikker Molen in hun plan om het Poorthuisje te kopen.

Cda is van mening dat de Stichting de Medemblikker Molen een rol van betekenis speelt als het gaat om cultuur, toerisme en leefbaarheid (blijkens betrokkenheid van inwoners) in de gemeente Medemblik .Ruim 4.000 stemmers hebben gestemd op de stichting bij de Molenprijs 2013.

Dat de molen leeft onder de inwoners van Medemblik blijkt wel uit de betrokkenheid van zowel bedrijven als de inwoners van Medemblik. Bijvoorbeeld als vrijwilliger of via financiële bijdrages.  De stichting heeft de exploitatie van de molen sluitend maar sparen voor bijvoorbeeld groot onderhoud is vrijwel niet mogelijk, waardoor het voortbestaan onzeker is van de molen op de langere termijn.

Het CDA wil nu het college opdragen om voor 1 oktober 2014 met een financieel acceptabele oplossing. Een oplossing die voorziet in het aankopen van het Poorthuisje en de continuïteit op de langere termijn van de stichting en zo de molen te behouden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.