Weerbericht Medemblik 29 januari – Brrrrrr frisjes, maar wel zonnig

wv291

Medemblik – Veel groter konden de verschillen niet zijn gisteren. Ten oosten van ons de hele dag volop zon, 6 á 7 graden, uit de wind in de zon zelfs 11 graden en sneeuw dat smolt als sneeuw voor de zon, en bij ons grijs soms een spatje regen. Dit omdat de band met bewolking geen centimeter wilde verplaatsen.

Vandaag is het dan ook bij ons wisselend bewolkt, perioden met bewolking worden afgewisseld door felle opklaringen. De temperatuur loopt op naar zo’n 4 graden bij een matige wind uit het oosten. Het voelt wel een stuk frisser aan dankzij de schrale oostenwind. Vannacht daalt de temperatuur tot om het vriespunt en tijdens het ochtendgloren kan de temperatuur even onder het vriespunt dalen.

Donderdag is een kopie van vandaag. Zon en bewolking wisselen elkaar af terwijl de temperatuur stijgt naar zo’n 5 graden bij een schrale wind uit het oosten die het een stuk frisser laat aanvoelen.

Vrijdag is ook nog een vrij mooie dag maar doordat de wind weer draait naar het zuiden komt er in de avond vochtige lucht onze kant op waardoor het in de nacht van vrijdag op zaterdag al kan gaan regenen. Deze regen blijven wij ook de zaterdag houden.  Zondag wordt weer een droge vrij zonnige dag met hoge temperaturen.  De winter is dichtbij maar nog zover weg.

 

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.