Update – Hoornse Supermarktketen Deen mogelijk opgelicht door slachthuis Van Hattem Vlees

paardenvlees

Medemblik – Bij slachthuis Van Hattem Vlees in het Gelderse Dodewaard is paardenvlees aangetroffen in partijen rundvlees. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vlees dat afkomstig is van het slachthuis uit voorzorg geblokkeerd en doet op dit moment nader onderzoek.

Dat meldt het actualiteitenprogramma EenVandaag woensdag. Van Hattem Vlees levert onder meer aan de supermarktketens Deka, Deen en Vomar.

Tijdens een onderzoek van de NVWA werd DNA van paarden gevonden in vier partijen rundvleessnippers. Uit het onderzoek bleek bovendien dat de administratie van het bedrijf niet op orde is. Zo is uit het papierwerk van het slachthuis niet op te maken in welke partijen rundvlees het paardenvlees is verwerkt en waar dit ligt opgeslagen.

Volgens EenVandaag zijn op dit moment bij meerdere koelhuizen in Nederland enkele tonnen vlees geblokkeerd. Het slachthuis moet van de voedselwaakhond eerst aantonen wat de inhoud en herkomst van het vlees is.

Verscherpt toezicht
Als het slachthuis niet snel met nadere informatie komt, wordt de erkenning voorlopig ingenomen en mag het bedrijf geen dieren meer slachten. Het bedrijf komt verder onder verscherpt toezicht van de NVWA te staan.

Het bedrijf is niet het eerste dat in opspraak komt vanwege ‘fraude’ met vlees. In maart vorig jaar nam de NVWA vlees van groothandel Willy Selten uit Oss in bewaring. Ook daar deugde de administratie niet en was het vlees niet te identificeren en te traceren.

Reactie Deen Supermarkten

Elsemieke Deen van Deen Supermarkten laat in een reactie weten, “Als dit verhaal klopt, dat is het onacceptabel”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.