29.8 C
Medemblik
13 augustus 2020 22:54
Medemblik Actueel.

Nieuwe brochures Archeologie in Westfriesland

archeologen

West-Friesland – Er zijn vier nieuwe brochures over de archeologie in Westfriesland. In de brochures komen actuele onderzoeken aan bod, zoals het onderzoek naar Cees de Steentijdman of de pracht van Portugees aardewerk uit de 17e eeuw. De brochures zijn uitgaven van Archeologie West-Friesland.

Eerder al zijn acht nummers verschenen. Nu verschijnen nummers 9 t/m 12. In nr. 9 wordt de achtergrond van het onderzoek naar Cees de Steentijdman van de Mienakker bij Hoogwoud beschreven door onderzoekster Liesbeth Theunissen. In brochure nr. 10 wordt door archeoloog Sander Gerritsen de middeleeuwse kolonisatie van de Westfriese wildernis toegelicht vanuit een onderzoek uitgevoerd in Ursem. In nr. 11 beschrijft stolpenspecialiste Dieuwertje Duijn de achtergronden van een stolpboerderij in Zwaag. De pracht van het Portugees aardewerk uit de 17de eeuw gevonden in Hoorn en Enkhuizen wordt behandeld in nr. 12 door Michiel Bartels.

Hoe verkrijgbaar?

Deze maar ook de vorige brochures zijn te downloaden van www.archeologiewestfriesland.nl. Wie een set van vier brochures gratis toegezonden wil krijgen, kan een e-mail sturen aan archeologiewestfriesland@hoorn.nl. Bij het Westfries Archief, het Westfries Museum en de Westfriese bibliotheken zijn de brochures eveneens verkrijgbaar. De brochures zijn gemaakt in samenwerking met het Tijdschrift VIND.

Archeologie West-Friesland

Archeologie West-Friesland is een gemeentelijk samenwerkingsverband van Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. De organisatie ondersteunt en adviseert deze gemeenten op het gebied van archeologie. Tot de taken behoren onder andere archeologisch onderzoek, het in kaart brengen van de archeologische schatten in Westfriesland en voorlichting daarover.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?