ID-Kaart en paspoort vanaf maart 10 jaar geldig

paspoort

Medemblik – Er zijn twee veranderingen voor Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Zo worden er voortaan geen vingerafdrukken meer opgenomen voor een Nederlandse identiteitskaart. En is een paspoort of identiteitskaart voor volwassenen vanaf 9 maart 10 jaar geldig.

Wel vingerafdrukken voor paspoort

Vanaf maandag 20 januari worden er geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart. Reizen met een identiteitskaart binnen de Europese Unie blijft gewoon mogelijk. Deze verandering is het gevolg van een wijziging van de Paspoortwet. Bij de aanvraag van een paspoort worden nog maar twee vingerafdrukken opgenomen in plaats van vier.

10 jaar geldig

Vanaf zondag 9 maart 2014 hebben nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen een geldigheidsduur van 10 jaar. De geldigheidsduur voor minderjarigen blijft 5 jaar.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.