College Medemblik draait voorstel verzelfstandiging dorpshuizen terug

Dorpshuis De Onderdijk in kerstsfeer tijdens de kerstfair

Medemblik – Het college van Medemblik heeft het voorstel om de dorpshuizen in de gemeente Medemblik te verzelfstandigen voorlopig teruggetrokken. Tijdens de raadsbrede commissie van 28 november jl. stond het voorstel op de agenda maar riep nog te veel vragen op bij de raadsleden van de diverse partijen.

De voorzitter heeft tijdens die vergadering een ordevoorstel gedaan waarbij hij heeft aangegeven dat het bovengenoemde voorstel van de agenda werd gehaald. In de afsprakenlijst staat dit als volgt verwoord: Dit agendapunt wordt van de agenda gehaald en aangehouden tot de volgende besluitvormingscyclus.

De agendacommissie heeft zich inmiddels gebogen over de agenda’s voor de besluitvormingscyclus beginnend met de oriënterende commissies op 9 januari 2014,
Uit de bespreking van de agendacommissie is gebleken dat het de bedoeling is dat het raadvoorstel Uitstel verzelfstandiging dorpshuizen teruggegeven wordt in handen van het college voor nadere uitwerking. Het college kan daarmee het raadsvoorstel aanpassen en hiermee op een later moment terugkomen.

Aan de commissie Samenlevingszaken wordt gevraagd in haar vergadering van 9 januari 2014 officieel te besluiten het raadsvoorstel Uitstel verzelfstandiging dorpshuizen terug te geven in handen van het college voor nadere uitwerking.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.