Medemblik Actueel.

Filmhuis

Bon-Filmhuis Medemblik pakt uit met 2 films

Medemblik – Vrijdag 7 februari zijn er twee films te zien in het BON-filmhuis. Dankzij een prachtige donatie van Rotaryclub Medemblik heeft het BON-filmhuis een professioneel bioscoopdoek aangeschaft. Dus voortaan het echte bioscoopgevoel in Medemblik op de vrijdag filmavond!

We beginnen met een boekverfilming van Carry Slee voor de jeugd Spijt.  In deze film heeft de hoofdpersoon, Jochem heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter. Zijn klassenleraar is veel te druk met populair doen voor de tieners en grijpt niet in als Jochem gepest wordt. Klasgenoot David ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen.

Op een klassenfeest wordt Jochem te grazen genomen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem ‘s avonds niet is thuisgekomen…

 • Aanvang: 19.00 uur
 • Entree: € 3,50
 • Speelduur: 95 minuten
 • Regie: Dave Schram.
 • Met o.a.: Robin Boissevain,Stefan Collier enDorus Witte.
 • V.a. 9 jaar.
 • Locatie: MC de Muiter, Admiraliteitsweg 6, Medemblik.
 • Reserveren via film@bontheater.nl.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=q3sOlOMTcNs]

 

Na deze zware, verdrietige film gaat we verder met Oh Boy.

Deze Duitse komedie (gefilmd in zwart wit) is een geestig portret van een introverte jongeman op de rand van volwassenheid. Vooralsnog heeft hij bitter weinig bereikt in zijn leven. Hij leeft met de dag, rondzwervend door Berlijn. Tot alles op een ochtend écht misloopt.

Met zijn vriendin krijgt hij ruzie, zijn rijbewijs wordt hem ontnomen en zijn vader zet de financiële steun stop. Deze sympathieke nietsnut zonder ruggengraat bedoelt het niet kwaad, maar werkt zichzelf wel voortdurend in de nesten. Deze film heeft vrijwel alle belangrijke Duitse filmprijzen gewonnen.

 • Aanvang: 21.15 uur
 • Entree: € 5,00
 • Speelduur: 85 minuten
  Regie: Jan Ole Gester. Met o.a.: Tom Schilling, Katharina Schüttler, Justus von Donányi.
 • Locatie: MC de Muiter, Admiraliteitsweg 6, Medemblik.
 • Reserveren via film@bontheater.nl.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OHrZtRt5EKc]

Reageren via facebook