12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:30
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging De Pionier – Rare dingen gebeuren daar.

Midwoud – Één keer ben ik niet in persoon aanwezig of er gebeuren rare dingen. Klemens Schäffer – Bas Hoepelman. Bas heeft in het verleden ook de Pionier onveilig gemaakt, maar sinds zijn terugkeer weet hij heel wat partijen te winnen en Klemens die tot onze 5-top spelers behoort was weer de dupe van Bas z’n drang om te winnen.

Bas staat stilletjes op de 6e plek en hijgt al een tijdje Gerco Stapel in de nek. Wie ook af en toe tot grootse prestaties komt en dat zal geen verrassing zijn is Arnold Velthuis. Arnold speelde met wit tegen Toine Molenaar en Toine staat vast op 1 met 498 punten. Toine heeft van de 15 partijen er 13 gewonnen (hij heeft al gevraagd naar de maat van de beker, opdat Sr alvast een kastje kan timmeren voor de beker).

Arnold daarentegen heeft van de 15 partijen er bijna de helft (7) gewonnen, desalniettemin zette Arnold, Toine voor het blok en won de partij. Ondanks de winst van Arnold staat Toine nog steeds onbedreigd op de 1e plaats. De rest van de spelers hielden zich trouw aan de hun toebedeelde plaats, maar hierbij wel opgemerkt moet worden dat onze voorzitter zich vast genesteld heeft op plaats 3, vlak onder Toine en Lukas.

Lukas heeft 404 punten en Sake 394. Het is bijzonder spannend. Op onze website www.depionier.eu vindt u de uitslagen, met de punten waardering, aantal gespeelde, aantal gewonnen of verloren en de remise partijen. Waarlijk voor de liefhebber “spekkie voor zijn bekkie”.

We hopen u elke week te herinneren aan ons “anders dan anders toernooi” op maandag 21 april, maar let op, vol is vol.

Victor H. Groeneveld

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?