16.3 C
Medemblik
24 september 2020 16:04
Medemblik Actueel.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik genomineerd voor "Leukste Uitje van Noord-Holland"

stoomtram

Medemblik – Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum, wie kent ze niet? Deze drie West-Friese uitjes zijn, naast nog zeven andere uitjes, genomineerd voor de titel Leukste Uitje van Noord-Holland. De ANWB, die de verkiezing jaarlijks organiseert, maakt op 14 april bekend welk uitje deze titel mag dragen.

De wedstrijd om het Leukste Uitje van Noord-Holland past in de grote wedstrijd om het Leukste Uitje van Nederland. ‘De ANWB organiseert dit al een paar jaar’, vertelt Niels Lauwers van het Zuiderzeemuseum ‘Middels inzendingen van leden, worden vooraf genomineerden geselecteerd.’ Per provincie zijn er 10 genomineerden voor de provincieprijs, daarnaast worden ook nog eens 26 uitjes geselecteerd voor de landelijke verkiezing. Via publieksstemmen van ANWB-leden op internet, wordt de winnaar bepaald, schrijft Westfrieze Zaken op haar website.

René van den Broeke van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is enorm trots op de nominatie. ‘Wij zijn enorm blij met de nominatie, dit is nu de derde keer. Dat een dergelijke organisatie dit organiseert en dat wij daar voor zijn genomineerd is een mooie blijk van waardering.’

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?