22.1 C
Medemblik
8 augustus 2020 04:11
Medemblik Actueel.

Vlietlanden zorgenkindje gemeente Medemblik

Medemblik – Het al jaren durende gekakel over de Vlietlanden is nog steeds niet ten einde. De gemeente aan de ene kant en de bewoners van de Vlietlanden aan de andere kant, rechtzaak na rechtzaak die Medemblik veel geld hebben gekost en dit allemaal dankzij slecht bestuur vanuit de voormalige gemeente Wervershoof. Ruzies over brandkranen, over de permanente bewoning, extra raadsvergaderingen met alle bijkomende kosten, dan weer wel, dan weer niet.

Al met al is de Vlietlanden niet alleen een bodemloze put aan het worden kwa kosten maar ook een te lang durend problemenkindje waar geen oplossing voor kan of wil worden gevonden. Progressief Wervershoof 2010 heeft nu via schriftelijke vragen aan het college om opheldering gevraagd over opnieuw een paar problemen die zijn ontstaan of gaan ontstaan.  Hieronder leest u de vragen aan het college.

Aanleiding
Het College geeft in de infonota (Z-13-29846 d.d. 9-10-2013) de consequenties aan t.a.v. de bestemming ‘wonen’ op de “Vlietlanden” en dan in het bijzonder die m.b.t. de maatregelen die de brandveiligheid bevorderen. De raad van de vml. gemeente Wervershoof heeft uitgesproken dat een bestemmingswijziging van de “Vlietlanden” niet mag leiden tot kosten voor de Gemeente en dat de inrichting van de “Vlietlanden” aan de veiligheidsadviezen zou moeten voldoen. Nu kennelijk de veiligheidsadviesen m.b.t. de ontsluiting ten behoeve van hulpdiensten en ontvluchten niet geëist c.q. afgedwongen kunnen worden is een nieuwe situatie ontstaan.

Vragen:

  1. Wat betekent het niet kunnen voldoen aan de veiligheidsadviezen voor de rechtsgeldigheid van het bestemmingsplan “Vlietlanden” ?
  2. Kan de gemeente Medemblik in het geval van calamiteiten aansprakelijk gesteld worden vanwege het feit dat het best.plan “Vlietlanden” niet voldoet aan voornoemde adviezen?
  3. Worden de gelden die gereserveerd zijn op de derden rekening t.b.v. de ontsluiting terug gestort of blijven die gereserveerd voor het geval er in de (nabije) toekomst door de op dat moment verantwoordelijke eigenaar wel wordt overgegaan tot realisatie van de ontsluiting? Of voor het geval dat een ontsluiting door veranderde regelgeving op eenlater moment wel door de gemeente geëist kan worden?
  4. Gaat de gemeente zelf gelden reserveren voor mogelijke schadeclaims ten gevolge van eventuele calamiteiten op de “Vlietlanden”?
  5. In de infonota wordt gesteld dat er afspraken zijn gemaakt tussen de vml. gemeente Wervershoof en de Vereniging Van Eigenaren (VVE) over middelen/financiën. Zijn deze middelen ook bedoeld om planschade af te dekken (b.v. uitbater “De Vlietlanden” ) of 2 van 2 moet de gemeente Medemblik hier zelf nog een voorziening voor treffen?

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?