Meer dan 260 Connexxionbussen in Noord-Holland nu met internet

connexxion

Medemblik – Alle 263 Connexxionbussen in Noord-Holland zijn voorzien van gratis internet. Niet alleen in de bussen van R-net kan nu worden geïnternet, maar in alle groene streekbussen van Connexxion die in opdracht van de provincie rijden.

Al deze bussen zijn voorzien van een sticker met het wifi-logo. De Noord-Hollandse gedeputeerde Post (Mobiliteit) heeft donderdag 23 januari op het Stationsplein in Haarlem het draadloos internet (wifi) in de bussen officieel in gebruik gesteld. Zij deed dat door met haar tablet verbinding te maken met het internetmodem in een van de bussen.

Samen met de provincie Noord-Holland, als beheerder verantwoordelijk voor het openbaar, is Connexxion steeds op zoek naar mogelijkheden om het reizen met de bus aantrekkelijker en aangenamer te maken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat reizigers gebruik willen maken van gratis internet. Vanaf nu stelt Connexxion dan ook, met dank aan Provincie Noord-Holland, gratis internet beschikbaar in alle Connexxionbussen in de gebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek. Overigens konden de reizigers van buslijn 320 (Rnet) al enige tijd gebruik maken van gratis internet.

De wifi-verbinding is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de bus. Maar doordat het signaal een bereik heeft van zo’n vijftien meter, kunnen passagiers er ook tijdens het wachten buiten de bus gebruik van maken.

Marc Rozendal, regiodirecteur van Connexxion: “Connexxion was in 2006 de eerste die wifi installeerde in het openbaar vervoer. Dat was op de Valleilijn, onze treinverbinding tussen Amersfoort en Ede/Wageningen. Het is tegenwoordig min of meer een vanzelfsprekendheid aan het worden dat je in het openbaar vervoer kunt internetten. De een wil werken, de ander nog even zijn huiswerk nakijken en weer een ander wil het laatste nieuws bijhouden. Connexxion is dan ook heel blij, dat we samen met de provincie dit project konden realiseren. We gaan er vanuit, dat over enkele jaren alle bussen van Connexxion, door heel Nederland, zijn uitgerust met gratis wifi.”

In de loop van dit jaar gaan Connexxion en de provincie een aantal maatregelen nemen om reizigers sneller en beter op de hoogte te brengen van eventuele vertragingen. Zo zal de reisinformatie op de schermen in de bussen in de gebieden Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond worden uitgebreid. Dat betekent bijvoorbeeld dat routewijzigingen als gevolg van wegwerkzaamheden worden aangegeven, evenals aansluitingen op de treinen.

Gedeputeerde Elisabeth Post: “Als opdrachtgever van het openbaar vervoer proberen we ons aanbod aan OV zo in te zetten dat het tegemoet komt aan de behoeften van zoveel mogelijk reizigers. Door gratis wifi in de bussen aan te bieden, vervullen we de wens van veel reizigers en hopen wij hun reis aangenamer te maken. Daarnaast hopen we dat wifi in de bus een reden is voor nieuwe reizigers om het openbaar vervoer eens te gebruiken.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.