Nieuwe predikant voor Protestantse Gemeente Medemblik

drs. Oane Reitsma
drs. Oane Reitsma

Medemblik – De Protestantse Gemeente Medemblik krijgt een nieuwe predikant. Vanaf 16 februari 2014 zal drs. Oane Reitsma (34) te Zwaag als predikant aan deze gemeente verbonden zijn. Daarmee wordt de predikantsvacature, die afgelopen maart ontstond na het vertrek van dominee Tineke Don, weer vervuld.

Reitsma heeft aan de Vrije Universiteit Amsterdam gestudeerd. Daar hoopt hij komend voorjaar een proefschrift over de aard van religieuze muziek te verdedigen.

Op zondag 16 februari zal Oane Reitsma in een speciale dienst bevestigd worden in het ambt van predikant. De bevestiging wordt geleid door prof.dr. C. van der Kooi (VU) en vangt aan om 14.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om de nieuwe predikant te feliciteren.

Naast zijn verbintenis aan de Protestantse Gemeente Medemblik zal ds. Reitsma ook als predikant verbonden worden aan de Hervormde Gemeente Westerkoggenland