22 C
Medemblik
9 augustus 2020 03:41
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Wat is het mooi he!

IMG_7539

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van woensdag nu op de website.

Met nieuwe energie vandaag weer op pad en dat ging gelukkig weer prima!

We zitten al een paar dagen boven de 1.000 meter en het is behoorlijk koud. Dat hadden we niet verwacht toen we op vakantie gingen. Vanmorgen was het maar 8 graden en bij elke afdaling moesten we echt onze trui aantrekken.

Het ontbijt hebben we met ons bord op schoot rondom een vuurtje opgegeten, gezellig met de andere fietsers en wat mensen van de familie. Op tijd op pad want ook vandaag werd er in ons fietsboekje genoemd dat het een zware bergetappe was. Het was een stuk helderder dan gister en zo konden we zien hoe prachtig de omgeving was. Regelmatig zeggen we tegen elkaar “wat is het mooi he!” We fietsen door karstgebergte, een puntig gebergte met mooie diepe dalen. We komen weer door verschillende dorpjes.

Wat we al dagenlang zien is dat mensen met een soort pluimgras in de weer zijn. Ze zijn het aan het snijden of aan het kneuzen of slaan er heel hard mee op de grond. Het wordt veel langs de weg gedroogd. We denken dat het gebruikt wordt om er een soort draden van te maken, waar ze dan weer de prachtigste kleden van weven.

Ook sjouwen de mensen hier wat af. Al heel jong dragen kinderen hun jongere broertje of zusje op hun rug. Verder wordt van alles gedragen, water, etenswaar of de pluimen, en alles op hun rug of schouders. Regelmatig zien we oudere mensen lopen die helemaal krom zijn, dit kan ook bijna niet anders!

Na een paar flinke klimmen en dalingen vonden we het een mooi moment om te stoppen. We vonden een guesthouse met een schitterend uitzicht op de bergen. Nadat we uitgerust waren zijn we lekker met een biertje op het terras gaan zitten en hebben daar de zonsondergang gezien. Prachtig!

Na zonsondergang is het meteen weer erg koud, dus hup naar binnen om te eten. In onze kamer is een open haard, hier hadden we geen verwachtingen van. Maar toen we weer op onze koude kamer terug kwamen, werd er aan de deur geklopt en kwam er een meisje vragen of we vuur wilden!!

Nu zitten we dus ‘lekker warm’ op onze kamer met hete kooltjes in onze open haard!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?