Aantal ongevallen rotonde Wognum valt mee.

Nieuwe-rotonde-Wognum

Wognum – Na vragen van de fractie van de VVD over het aantal ongevallen op de nieuwe rotonde van Wognum blijkt dit aantal enorm mee te vallen al is elk ongeval er 1 teveel natuurlijk.

Er is één ongeval geregistreerd bij de politie. Het ongeval heeft bij duisternis plaatsgevonden op 9 december 2013 tussen een personenauto en een fietsster op de fietsoversteek van de rotonde. De bestuurder van de personenauto had de fietser niet gezien. Fietsster voerde goede verlichting. Volgens het politierapport is de rotonde goed verlicht en is de rotonde voorzien van haaientanden. Bij de gemeente zijn verder geen andere ongevallen bekend, sinds de openstelling voor het verkeer op 19 juli 2013.

Eisen

De rotonde is aangelegd conform de ontwerpeisen voor een rotonde binnen de bebouwde kom en voldoet optimaal aan de inrichtingseisen van de CROW. Bij de aanleg zijn als extra voor de duidelijkheid van de fietsoversteek, de voorrangsborden voorzien van gele retroreflecterende achtergrondschilden met onderbord met aanduiding tweerichtingen fietsverkeer, is op de rijbaan onder het viaduct een voorwaarschuwingdriehoek op het wegdek aangebracht en is op de fietsoversteek een asmarkering aanwezig. Dus het gemotoriseerd verkeer wordt voldoende extra gewaarschuwd.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.