14.7 C
Medemblik
4 juli 2020 09:00
Medemblik Actueel.

42-jarige dronken inwoner van Wognum veroorzaakt verkeersongeval

Sassenheim – Een 42-jarige automobilist uit Wognum is in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari aangehouden, nadat hij een ongeval had veroorzaakt op de snelweg A44 bij Sassenheim. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden

Rond 00.45 uur raakte de verdachte bij het inhalen de buitenspiegel van de auto die hij inhaalde. Vervolgens botste de auto van de verdachte tegen de achterkant van een andere auto en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand.

De inzittenden van de aangereden auto – een man 67 en een vrouw van 64 – raakten gewond. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De veroorzaker is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Hij raakte niet gewond.

Onder invloed

Uit een eerste blaastest bleek dat de man uit Wognum onder invloed van alcohol was. Daarop hielden agenten hem aan. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies de man 620 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De A44 in de richting van Amsterdam is enkele uren afgesloten geweest vanwege het onderzoek naar de aanrijding en opruimwerkzaamheden.

Reageren via facebook