Nieuwe rotonde Wognum ongeluksplek

Nieuwe-rotonde-Wognum

Wognum – De nieuwe rotonde in Wognum blijkt een half jaar na opening een gevaarlijke plek voor auto’s en fietsers te zijn. Omwonenden en gebruikers van de rotonde melden dat er de afgelopen maanden diverse aanrijdingen tussen auto’s en fietsers zijn geweest.

De rotonde is juist aangelegd om de veiligheid voor de weggebruikers te verhogen en dan vooral voor de fietsers. Maar de praktijk blijkt heel anders uit te vallen volgens één van de omwonenden van de rotonde. 

De VVD fractie in de gemeenteraad van Medemblik wil van het college weten hoeveel aanrijdingen er in totaal zijn geweest na opening van de rotonde en of het mogelijk is om vooral het gemotoriseerde verkeer eerder en duidelijker te waarschuwen voor verkeerssituatie ter plekke.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.