Medemblikkers fietsend door Laos – waar zullen we eten?

IMG_2822

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van maandag nu op de website.

Allereerst iedereen heel hartelijk bedankt voor alle felicitaties, erg leuk en feestelijk om te lezen!

Vandaag onze tweede rustdag. We merken dan onze spieren alweer een stuk soepeler voelen. Gisteren verzuurden onze bovenbenen nog als we een trap opliepen, maar vandaag nergens meer last van. We zijn weer klaar voor de volgende etappe!

Eerst lekker uitgeslapen en daarna een mooi plekje uitgezocht voor ons ontbijt. We zitten in een toeristische plaats dus er is volop keus. We kwamen bij een restaurantje aan de Mekong terecht. Mooi over het water uitkijken en een westers ontbijtje: yoghurt met muesli. Je weet maar nooit wat we de komende dagen allemaal weer kunnen krijgen, dus nu het er maar even van nemen.

Na een mooie wandeling rond het schiereiland en een bezoek aan de mooiste tempel van deze stad, waren we wel weer toe aan een lunch. Ik wilde graag goeie koffie en zo kwamen we bij een Frans restaurantje terecht waar we lekkere broodjes gegeten hebben. Voor Laos begrippen is het hier erg duur en je merkt dat wij ook al aan die prijzen gewend zijn, dus deze lunch voor 99.000 kippen was echt exclusief!

Net onze was opgehaald en dan gaan we straks nog eens op zoek naar een restaurantje voor ons avond eten.

Het is duidelijk: het wordt hoog tijd dat we weer gaan fietsen!!