22 C
Medemblik
9 augustus 2020 03:39
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Hieperdepiep

Hieperdepiep
 
Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van zondag nu op de website.

Vandaag stond helemaal in het teken van Ineke haar verjaardag. Via FaceBook, onze website, SMS, WhatsApp, email en WordFeud kwamen de felicitaties binnen. Hartstikke leuk!

We zijn Luang Prabang gaan verkennen en hebben op diverse terrasjes gezeten en het er even heerlijk van genomen. De wijk waar wij in verblijven is een schiereiland tussen twee rivieren. Een zijrivier komt hier uit in de Mekong. We zijn een bamboe brug overgestoken over de zijrivier. Deze brug wordt elk jaar in de regentijd als de rivier aanzwelt afgebroken en daarna weer opnieuw opgebouwd. Bamboe is heel sterk, maar het veert ook heel erg. Het is bijna of je over een hangbrug loopt. En dat met Ineke haar hoogtevrees ….

Het is een prachtige stad met heel veel verschillende kanten. Zodra je de zijrivier oversteekt ben je in een heel rustige wijk. Langs de Mekong rivier heb je een soort van boulevard met allemaal heel gezellige terrasjes met uitzicht over de rivier. Omdat de oever van de rivier vrij hoog is, heb je een prachtig uitzicht. Uiteraard hebben we hier ook even gezeten om een biertje te nuttigen. ‘Beerlaos’ gaat per fles van 0,65 liter. Je bestelt gewoon 1 fles met 2 glazen.

Op de markt hebben we ‘een gebakje’ gegeten. Ze hadden allerlei soorten cake. Wij hebben gekozen voor wortelnotencake. Een beetje klef, maar heel smakelijk. We zaten samen aan een tafeltje met een stel uit Italië die we even gevraagd hebben om een foto te maken.

Tijdens onze rondwandeling hadden we al een Indiaas restaurant gespot, dus daar moesten we uiteraard heen voor het diner! Daarna lekker rondgeslenterd over de avondmarkt. Elke middags om 17:00 u beginnen ze die op te bouwen. De straat wordt afgesloten en vervolgens helemaal volgezet met ‘uitklapbare party tenten’. Er worden kleden op de grond uitgerold en daar wordt de koopwaar keurig netjes op uitgestald. De kooplui, meestal vrouwen, zitten zelf op de grond tussen de spullen. Het is bijzonder kleurrijk en door de party tenten en verlichting is het heel gezellig.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?