19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:46
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging de Pionier – Groots en meeslepend

Gedenkwaardige avond bij schaakvereniging De Pionier

Midwoud – Groots en meeslepend willen we leven, maar het mag niet teveel kosten. Bijgevolg dat een ieder zich hield aan zijn plek zoals dat is voorbeschikt. Er waren echter 2 schakers die dapper stand hielden en zich niet wilde schikken aan de pax romana.

Klemens Schäffer staat op 7 en Kees Ooms op 9 en hier was de winst niet voor de hoger geplaatste, maar wist Klemens de schade te beperken tot een remise, ofwel wist Kees er ondanks zijn zwakkere positie een half punt uit te slepen. Welke waarheid de juiste is zullen we nooit te weten komen. De geoefende lezer weet precies wat de uitslagen zouden moeten zijn en dat zijn ze dus ook. De ranglijst lijkt wel vastgespijkerd en een ieder doet zijn best om dat te consolideren.

Voor de moeders van de schakers geven we even de uitslagen door en dan doen we ook voor de vrouwen die dan daar mee kunnen geuren op hun buitenhuizense activiteiten. Lukas Boots – Arnold Velthuis 1-0, Kees Haakman – Theo Laan 0-1, Victor Groeneveld – Sake Sijtsma 0-1, Jouke van Groningen – Adrie Molenaar 0-1, Bas Hoepelman – Toine Molenaar 0-1. Van de 15 spelers hebben er 6, 14 partijen gespeeld, 2 13 partijen, 2 12 partijen en de rest varieert van 4 tot 10 partijen.

We hebben geen winterstop, we hoeven geen bereidverklaringen, zelfs een VOG is niet nodig en de plaats op de ranglijst bepaalt u zelf. M.a.w. meldt u aan als lid en kom schaken. U kunt onaangekondigd binnen stappen en dan gooien we de planning om (Theo dus!), maar handiger is even te mailen voor een proefavond, vhgroeneveld@quicknet.nl

Het is misschien handig niet te lang te wachten want we schaken maar tot eind april en dan gaan we in de zomerstand. Traditiegetrouwe wijzen wij u op www.depionier.eu waar u achtergrond informatie vindt en links naar leuke schaak programma’s en wat dies meer zij.

Noteer al vast de datum voor ons “anders dan anders toernooi” op maandag 21 april (2e paasdag), want met 60 mensen is het vol.

Reageren via facebook