Openbaar Ministerie wil Medemblikker 15 maanden opsluiten

Medemblik – Wegens openbare geweldpleging en bedreiging met een wapen wil het O.M. een 41-jarige inwoner van Medemblik voor 15 maanden achter slot en grendel zetten. De man bedreigde de zwangere 18-jarige vriendin van zijn zoon met een browning die hij even daarvoor had opgehaald uit Hoorn. 

Toen de man bij het huis van het meisje was aangekomen sloegen de stoppen volledig door bij de man, hij drukte het wapen op het hoofd van het meisje en zou haar wel even overhoop schieten.  In de daarop volgende chaos wist het meisje met haar familie te vluchten voor de doorgedraaide man, naar het huis van een bejaarde buurvrouw. Toen de man dat zag trapte hij daar de voordeur in  waarna hij wederom dreige iedereen overhoop te schieten.

De man noemde het in de rechtbank de domste daad die hij ooit in zijn leven heeft gedaan.  Het doorgeladen wapen werd later in de berm richting Onderdijk teruggevonden door de politie. De man heeft al 5 maanden in voorarrest gezeten en volgt nu therapie om zijn gedrag onder controle te krijgen en te houden.

In september 2013 kwam de familie van de man in opspraak toen hij probeerde zijn familie tegen te houden, waardoor hij, tijdens zijn proefverlof, het omgevingsverbod negeerde die hem door de rechter was opgelegd.

De advocaat van de man ziet niets in een celstraf maar ziet liever een taakstraf plus verplichte therapie.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.