22 C
Medemblik
9 augustus 2020 03:38
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Twee extra kussens?

Medemblikkers fietsend door Laos - Twee extra kussens?

Medemblikkers fietsend door Laos – Twee extra kussens?

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later. Gisteren lieten zij de fiets een dag met rust.

Vandaag een fietsloze dag. We hadden het hotel in eerste instantie voor 1 nacht geboekt, maar al snel hebben we besloten om er 2 nachten van te maken. Even regelen bij de receptie. Ze spreken in dit hotel geen woord engels, dus het is even lastig communiceren.

Toen we een gebaar van ‘slapen’ maakten en daarbij 2 vingers opstaken, leek ze het te begrijpen. Toen we na het eten terug op onze kamer kwamen lagen er 2 extra kussens op ons bed! Dus toch niet helemaal begrepen …. ‘s Morgens voor het ontbijt nog maar eens geprobeerd.Een andere receptioniste, maar ook zij sprak geen engels. Door middel van ons ontbijtbonnetje maakten we duidelijk dat we ook voor morgen een bonnetje wilden en dat kregen we. Dus de boodschap was duidelijk, dachten we.

Toen we aan het einde van de ochtend onze kamer in wilden werkte het kaartje waar we onze deur mee openden niet. Die was voor één nacht ingesteld. Dus weer naar de receptie en deze keer was de boodschap duidelijk, we waren er nog en de was hing overal in onze kamer uitgehangen, wij gingen nog niet weg!!

Vandaag dus rustig aan gedaan, wat kleren gewassen, geluierd op onze hotelkamer en de stad een beetje verkend. We hebben bij de verschillende marktjes gekeken en bij een bakkerij een lekker stokbroodje ei gegeten. Laos is een oude Franse kolonie en er is overal stokbrood te koop.

Bij ons hotel een biertje gedronken en daar ontmoetten we 2 andere reizigers. Beiden waren al een aantal maanden aan het reizen en hadden elkaar onderweg ontmoet. Gezellig hebben we met elkaar het bier gedeeld en ervaringen uitgewisseld,

Ons plan was om in hetzelfde restaurantje te gaan eten waar we gister waren, die begrepen vegetarisch eten en hadden hun menu ook in het engels. Maar op onze wandeling door de stad zagen we ineens een bord waar ‘vegetarisch restaurant’ op stond, dus ons plan veranderde. Het was een erg leuk restaurantje van bamboe en een leuke vrouw die er kookte. We hebben er ontzettend lekker gegeten en nog leuk met haar zoontje gespeeld. En nu zijn we klaar voor morgen, weer helemaal bij gegeten en we weten dat we morgen in het hotel ook weer een goed ontbijt zullen krijgen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?