11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:30
Medemblik Actueel.

Landschap Noord-Holland denkt mee over nieuwe natuurwet

Landschap Noord-Holland denkt mee over nieuwe natuurwet

Medemblik – Binnenkort praat de Tweede Kamer over een voorstel voor een nieuwe natuurwet. Samen met andere natuurorganisaties heeft Landschap Noord-Holland meegewerkt aan een visie hierover.

Gisteren werd in Den Haag een symposium gehouden over de nieuwe natuurwet die binnenkort in de Tweede Kamer wordt behandeld.  In het symposium werd aandacht gevraagd voor de rol die het landschap verdient in deze natuurwet. Want landschap is de drager van alle vormen van landgebruik. Natuurterreinen en het omringende agrarisch gebied vormen in de ideale situatie een samenhangend geheel, met optimale kansen voor biodiversiteit. Maar landschap is meer dan alleen planten en dieren, het is een stuk van ons collectieve geheugen, historisch erfgoed en een samenhangend geheel van groene landschapselementen en gebouwen. En landschap is ook ‘ beleving’, van vestigingsklimaat tot recreatie & ontspanning.

Landschap Noord-Holland heeft samen met 40 andere organisaties een visie opgesteld met bouwstenen voor de nieuwe natuurwet. Deze is gisteren overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. In bijgaand persbericht van Natuurmonumenten kunt u meer lezen over de inhoud van de visie.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?