Schooluitval Westfriesland voor het eerst onder landelijk gemiddelde

Schooluitval Westfriesland voor het eerst onder landelijk gemiddelde

Schooluitval Westfriesland voor het eerst onder landelijk gemiddelde

Medemblik – Het aantal voortijdige schoolverlaters in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Westfriesland is in 2012-2013 met bijna 30 procent gedaald. Daarmee duikt de regio voor het eerst onder het landelijk gemiddelde. Van de bijna 18.000 leerlingen tussen de 12 en 23 jaar in Westfriesland ging 2 procent (350 leerlingen) zonder diploma van school.

Wethouder Peter Westenberg van onderwijs spreekt van een ‘prachtig resultaat’. ‘Dit is natuurlijk in de eerste plaats een groot compliment aan de scholen. Zij zijn degenen die zelf heel veel hebben gedaan aan het terugdringen van het schoolverzuim.’ Ook de samenwerking tussen scholen en de afdelingen leerplicht van de gemeenten heeft belangrijk bijgedragen aan de goede resultaten. Uit de contacten met de scholen blijkt volgens Peter Westenberg ook dat het betrekken van ouders succesvol is.

De afgelopen acht jaar is het aantal voortijdige schoolverlaters in Westfriesland gedaald van 770 per jaar naar 350 nu, terwijl het aantal leerlingen in die periode toenam. Het landelijk gemiddelde ligt nu op 2,1 procent, het gemiddelde van West-Friesland is 2 procent. Dat blijkt uit vandaag landelijk bekend gemaakte cijfers.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.