21-jarige Opperdoezer verzet zich bij aanhouding wegens openstaande boetes

21-jarige Opperdoezer verzet zich bij aanhouding wegens openstaande boetes

Opperdoes – De politie bracht op woensdagochtend een bezoek bij een 21-jarige inwoner uit Opperdoes. Toen de man de agenten zag aankomen sprong in een sloot om zo aan de politie te ontkomen. De agenten wisten hem al snel op te pakken waarna de man zich hevig ging verzetten en de agenten ernstig beledigde.

De man is meegenomen naar het bureau, hoe hoog de openstaande boetes zijn wilde de politie geen mededeling over doen. 

Het OM treedt consequent en daadkrachtig op tegen personen die geweld gebruiken tegen werknemers met een publieke taak. Vuistregel daarbij is, dat het OM waar mogelijk een 200% hogere straf zal eisen. Het OM kijkt zorgvuldig naar de ernst van de zaak, de omstandigheden waaronder de feiten werden gepleegd, naar de persoon van de dader en de rol van het slachtoffer zelf. Niet alleen ambtenaren vallen onder deze aanpak, ook personen die zorgen voor maatschappelijke veiligheid in zijn algemeen, zoals buschauffeurs of particuliere beveiligers.

Het OM onderstreept het belang van het doen van aangifte door slachtoffers, van bijvoorbeeld mishandeling, stalking of bedreiging. Wanneer een werknemer geen aangifte wil of durft te doen, kan de werkgever onder bepaalde voorwaarden aangifte doen. Wel zal de werknemer als getuigen een verklaring bij de politie moeten afleggen. Hij of zij kan ervoor kiezen niet het thuisadres op te geven, maar bijvoorbeeld het adres van de werkgever of het politiebureau.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.