Verslag informatieavond Hoogesteeg en Kwikkelsebrug Medemblik

Grootscheepse renovatie Hoogesteeg Medemblik

Verslag informatieavond Hoogesteeg en Kwikkelsebrug Medemblik

Medemblik – Vooraf aan de informatieavond is van 18:00 tot 19:00 uur aan de ondernemers van Medemblik de mogelijkheid geboden om vragen en opmerkingen te plaatsen ten aanzien van de werkzaamheden en omleidingsroutes.

De volgende punten zijn hierbij vanuit de ondernemers naar voren gekomen:

  • Aanbrengen duidelijke bebording i.v.m. omleidingen. De afspraak is gemaakt dat er tekstborden komen met een verwijzing naar de website van de gemeente. Daarnaast zijn er twee contactpersonen, mevr. Kalverboer en dhr. Blokker, aangewezen om vanuit de ondernemers de contacten met de gemeente te onderhouden.
  • Aanbrengen noodbrug. Vanuit de ondernemers is er vraag naar een tijdelijke brug op het moment dat de Kwikkelsebrug ontbreekt. Een tijdelijke brug is echter in het kader van veiligheid niet wenselijk. De gemeente Medemblik wil niet faciliteren dat mensen over het werk kunnen en onverhoopt schade oplopen. Daarnaast is dit i.v.m. scheepvaartstremmingen niet wenselijk.
  • De aannemer heeft toegezegd op de Pekelharinghaven mee te willen helpen met bevoorrading van bijvoorbeeld de Kwikkel of het Witte Huis als dit nodig is.
  • De gemeente heeft aangegeven mee te willen denken in eventuele ‘ludieke’ acties om klanten te binden aan het centrum van Medemblik. Afspraak is dat ondernemers met ideeën komen. Aanspreekpunt bij de gemeente is Remco Wint.

Verder is een toelichting gegeven op de werkzaamheden omtrent de Kwikkelsebrug en de Hoogesteeg. Er waren ca. 20 ondernemers aanwezig.

Van 19:00 tot 20:30 uur zijn de bewoners op basis van inloop langs geweest. 60 personen hebben zich vooraf aangemeld bij Oosterhof Holman die de bijeenkomst heeft georganiseerd. De opkomst zal ongeveer gelijk hebben gelegen aan het aantal aanmeldingen.

  • De meeste vragen die naar voren kwamen gingen over de aanleg van een tijdelijke brug of ponton wanneer de Kwikkelsebrug ontbreekt. Er is toegelicht waarom hier niet voor gekozen is, zie eerder dit verslag.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.