Progressief West-Friesland – Informatieavond " van patient tot zorgconsument"

pwf

Progressief West-Friesland – Informatieavond ” van patient tot zorgconsument”

Medemblik – Welkom op deze informatieve avond: alle inwoners van Hauwert en de hulpverleners uit het dorp, vrijwilligers en mantelzorgers ( = mensen die zorg dragen voor bv. ouders).

Bedrijven, Vrouwen van NU, voetbal- en handbalcoaches, leiders van de diverse verenigingen zoals biljart, toneel, leerkrachten van de Vijzel en van het “bewegen voor ouderen”, etc.
Op deze avond wordt er informatie verstrekt over wat er in 2015 te verwachten is aan veranderingen en bezuinigingen in de zorg en in welzijn. De zorg moet gereorganiseerd worden want de zorgvraag neemt door de vergrijzing toe. De gemeenten worden hierbij gedeeltelijk verantwoordelijk voor zorg- en welzijnsvoorzieningen.

Maria Weeber van Progressief West-Friesland gem. Medemblik zal uitleggen wat deze veranderingen inhouden voor uw kern. Maria Weeber is professioneel hulpverlener en is commissielid van de gemeente Medemblik. Ook is ze daar voorzitter van de voortgangsgroep sociaal domein. Deze groep verzamelt informatie van al de veranderingen in de zorg.
Op de avond van 15 januari komt ze informatie brengen en halen, want inwoners moeten steeds meer zelf de regie gaan voeren. Maria wil luisteren naar ideeën die komen van de inwoners zelf. Hauwert heeft met hun actieve dorpsraad al veel ideeën verzameld die ook iedereen in het dorp misschien wel wil horen. Prof. Giel Nijpels, directeur Diabetes Onderzoek Centrum en hoogleraar huisartsgeneeskunde aan het VU medisch centrum geeft enkele inzichten over de chronische zorg in de komende drie jaar.

Als u vragen heeft of goede oplossingen komt u dan naar deze avond die speciaal voor u bedoeld is! De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van te voren aan te melden. Meer informatie: weeber@euronet.nl via 0229572258

Overige informatie:

  • Informatieavond in Hauwert
  • Woensdagavond 15 januari 2014
  • Dorpshuis de Werf: Heemraad Witweg 2 Hauwert.

De avond start om 18.30 met een kop Snert
– Wat komt er op ons af als het om zorg gaat met ingang van 2015
– Als uw kind onhandelbaar wordt, wie komt dan helpen?
– Denkt u dat een van uw buren uw vrijwillige hulp zal worden als u iets overkomt?
– Is uw woning zorgbestendig?

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.