Medemblik Actueel.

Presentatie Oculus Rift in Westfriesmuseum Hoorn

Westfriesmuseum heeft druk 2013 achter de rug.

Presentatie Oculus Rift in Westfriesmuseum Hoorn

Hoorn – De beleving van het verleden krijgt een nieuwe dimensie. Het Westfries Museum in Hoorn werkt aan een nieuwe virtual reality presentatie die de kijker het levensechte gevoel geeft in het Hoorn uit de Gouden Eeuw rond te lopen.

De Oculus Rift, een nieuwe virtual reality-bril die de bewegingen van je hoofd vertaalt in beelden op het OLED-scherm vlak voor je ogen, maakt dit mogelijk. De bril was de sensatie op de recente consumenten electronica beurs CES in Las Vegas. Het NRC heeft 2014 al uitgeroepen tot het jaar van de Oculus Rift.

Het Westfries Museum is het eerste museum ter wereld dat inspeelt op deze revolutie in de wereld van virtual reality. De nieuwe presentatie zal vanaf dit najaar in het museum te beleven zijn, schrijft Radio Hoorn op de website.

Reageren via facebook