Medemblik Actueel.

Nieuws van kinderboerderij 't Langoortje in Medemblik

Nieuws van Kinderboerderij ’t Langoortje

Nieuws van kinderboerderij ’t Langoortje in Medemblik

Medemblik – Allereerst wensen wij natuurlijk iedereen nog een gelukkig en een goed jaar toe. Een nieuw jaar vol hopelijk goede en mooie gebeurtenissen. Ook wij hopen weer op een goed jaar.

Onze dieren zijn oud&nieuw gelukkig weer goed doorgekomen. Door onze vrijwilligers zijn de dieren de 31e op stal gezet  zodat ze minder stress zouden ervaren van al het geknal. In het nieuwe jaar mochten ze in alle vroegte weer lekker naar buiten.

Januari wordt ook wel wintermaand genoemd, maar de winter is op het moment van schrijven nog ver te zoeken. Toch hebben alle dieren wel alvast voorzorgsmaatregelen getroffen voor als de tempraturen straks wel gaan zakken.

Zo hebben alle dieren met een vacht al aan het begin van de herfst een dikke wintervacht gekregen. Dit betekend dat ze veel meer wollige haren tussen hun normale haren hebben, waardoor ze het lekker warm houden. Wist je dat ook de vogels en eenden een soort van wintervacht hebben? Zij hebben dan wel geen donshaartjes maar wel extra veel donsveertjes.

Ook zij houden het dus lekker warm!

Naast een dikke vacht zorgen de dieren er ook voor dat ze genoeg vetreserves hebben. Want als je een laagje vet hebt, dan heb je het ook minder snel koud. Omdat het gras in de winter minder voedingsstoffen bevat voeren we de dieren deze wintermaanden extra bij met hooi. Tijdens een strenge winter met veel sneeuw gaan er wel 5 balen hooi per week doorheen! Harry en Mieke, onze hangbuikzwijntjes maken daar ook goed gebruik van, want zij vinden het heerlijk om hier lekker warm in weg te kruipen en er af en toe wat van te knabbelen.

Omdat de dieren veel meer energie verbruiken in de winter zijn ze nog steeds heel erg blij als ze wat extra’s krijgen. Daarom hebben wij voor verschillende diersoorten voerzakjes gemaakt die verkrijgbaar zijn in ruil voor een donatie vanaf 50 cent. Wij zien u graag een keer langskomen op de woensdagmorgen of middag, de donderdagmiddag of in het weekend. Wij hebben ook (nog steeds) een hele leuke knuffelhoek waar je gezellig met de konijnen en cavia’s kunt knuffelen. Zelfs al is het eigenlijk niet zo mooi weer om er op uit te gaan blijft de kinderboerderij zeker een leuke plek om even heen te gaan! Hopelijk tot snel!

Reageren via facebook