12.3 C
Medemblik
21 oktober 2020 11:39
Medemblik Actueel.

Inwoners Medemblik willen af van vuurwerkoverlast.

vuurwerk overlast

Inwoners Medemblik willen af van vuurwerkoverlast.

Medemblik – Vanaf oktober 2013 was in de gemeente Medemblik al overlast van afgestoken vuurwerk met als gitzwart dieptepunt het dodelijk ongeval op Oudjaarsavond in Medemblik. Wij hebben een peiling gehouden op de website met als onderwep ” Vuurwerkvrije zones in Medemblik” waarin kon worden gestemd op de volgende opties.  Doen, Niet doen en Helemaal Verbieden.

De peiling is gesloten en de inwoners van Medemblik hebben duidelijk laten blijken hoe het er voorstaat wat het afsteken van vuurwerk betreft in Medemblik.

2095 mensen hebben gestemd op de 3 keuzes. Met als uitslag:

  1. Helemaal verbieden met 1290 stemmen
  2. Doen met 680
  3. Niet doen met 125 stemmen.

Hieruit blijkt duidelijk dat Medemblik toe is aan een ander opzet van het afsteken van vuurwerk op Oudjaarsavond en de dagen daarvoor.  De vurwerkafstekers hebben afgelopen jaar voor in totaal 7500 euro aan schade toegebracht aan openbare objecten in de gemeente Medemblik. Gemeenschapsgeld, belastingeld opgebracht door de inwoners van Medemblik.

Veel gemeenten in Nederland denken er hard over om af te stapen van het vrijelijk afsteken van vuurwerk en over te gaan op 1 centrale lokatie waar dan vuurwerk wordt afgestoken. Mede door het hoge aantal vuurwerkslachtoffers die weer in het ziekenhuis terecht kwamen en ledematen moeten missen.

Einduitslag peiling Vuurwerkvrije zones Medemblik.

[poll id=”69″]

 

Reageren via facebook