G-Schaats Event IJsbaan De Westfries Hoorn

G-Schaats Event IJsbaan De Westfries Hoorn

Hoorn – Op zondag 19 januari 2014 wordt er op de ijsbaan De Westfries de tweede G-Schaats Event georganiseerd. De wedstrijden beginnen om 16.00 uur. Vijf G-schaatsverenigingen hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren voor de tweede keer dit geweldig G-schaats Event. Dit jaar is STG Solid Aqua uit Hoogkarspel de organisator. De overige verenigingen zijn: Zoeff uit Alkmaar, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland uit Haarlem, Jaap Eden uit Amsterdam en Schaatsclub Nooitgedacht uit Wilnis. Samen zorgen zij voor extra begeleiding op het ijs, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/ zij verdient, ongeacht de beperking.

Wedstrijden
Men verwacht ongeveer 80 schaatsers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking op dit evenement. Zij zullen op de ijsbaan De Westfries hun wedstrijden schaatsen op de 100, 300 en 500 meter. Na de wedstrijden zal er ook een minimarathon geschaatst  worden. De niveaus van de schaatsers lopen flink uiteen. De één zal een rekje gebruiken voor ondersteuning, terwijl een ander een zeer technische rijder is die heel goed een bocht kan lopen. Er zullen ook twee visueel gehandicapten schaatsers aan de start verschijnen. Zij rijden met een begeleider voor op.

Sponsoren
Dit evenement kan georganiseerd worden door de sponsoren. Zonder hen is het onmogelijk om deze wedstrijden voor mensen met een beperking te organiseren. De KNSB, Sunnycars en ‘Grand Old Dad Club’ geven allen een mooie bijdrage. De leerlingen van Oscar Romero hebben vorig jaar een sponsor bijdrage bij elkaar geschaats op de Weissensee. Een deel van het bedrag wat zij hebben opgehaald is geschonken aan dit groots schaatsspektakel.

Informatie G-schaats Event

  • Datum: zondag 19 januari 2014
  • Tijd: aanvang wedstrijden 16.00 uur
  • Locatie: IJsbaan De Westfries, Parkweg 5, 1625 MA in Hoorn
  • Contact: Anita Kerkhof. Telefoonnummer 06-53 98 01 54

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.