16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:29
Medemblik Actueel.

Actiegroep tegen nog meer 200m hoge windturbines grens Medemblik – Wieringermeer

protest windmolen

Actiegroep tegen nog meer 200m hoge windturbines grens Medemblik – Wieringermeer

Medemblik –  ‘Geen slagschaduw, geen knipperende lampjes, geen vogelsterfte’ Tegenstanders van windturbines kwamen zaterdag in het geweer in Medemblik en Wieringerwerf. Zaterdag stond er een luid protest bij het winkelcentrum in Wieringerwerf en bij het station te Medemblik.

De actiegroep maakte bezwaar tegen de komst van reusachtige windmolens aan de buitenkant van Wieringermeer, tegen de grens van buurgemeente Medemblik. Volgens Rixt de Boer worden de nieuwe molens bijna net zo kolossaal als De Ambtenaar, de windturbine die bij Medemblik staat en vanaf de A7 is te zien. ,,Er is helemaal geen draagvlak voor zoals men beweert.”

Het actiecomité heeft een website opgericht: wieringermeer.geenwindturbines.nl . Via deze site kunnen tegenstanders een petitie tekenen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?