22 C
Medemblik
9 augustus 2020 03:35
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Kip ik heb je!

Medemblikkers fietsend door Thailand - Kip ik heb je!

Medemblikkers fietsend door Thailand – Kip ik heb je!

Medemblik|Laos – Nou het is gelukt hoor, we zijn de grens over en onze fietsen ook! Vanmorgen werden we opgepikt bij het restaurantje waar we alles afgesproken hadden. In het restaurantje zat een man die de visumformulieren en uitreiskaarten al voor ons had, die konden we alvast invullen dat scheelde weer bij de grens.

10 minuutjes met de taxi en we waren bij de grenspost, een enorm gebouw, we konden de brug nog niet zien. Eerst kaartjes kopen voor de bus die ons over de brug zou brengen en toen door de paspoortcontrole. De brug over was zo gebeurd, het is geen lange brug en voor zover we het konden zien was de bus het enige verkeer dat er op dat moment over heen ging.

Nog even onze visa regelen, dat betekent paspoort, formulieren en pasfoto inleveren en dan een tijd wachten. Voor ons wel een raar idee hoor, we hebben eerst onze fietsen en bagage achtergelaten en nu ons paspoort ingeleverd, je moet wel vertrouwen hebben in de mensen!

Met een taxi werden we naar de plek gebracht waar onze fietsen over de rivier worden gezet, bij de oude grenspost. Hier in Laos rijden ze rechts, in Thailand was dat links, even wennen weer.

Op de kade gebeld met Ao en ja hoor 10 minuten later kwam er een boot met onze fietsen en bagage erop!! Blij dat alles gelukt was en we al onze spullen weer hadden.

In Laos is de munteenheid kip, en 10.000 kip is ongeveer 10 euro, dus we we hebben vandaag een paar miljoen kippen gepint! De kippen vlogen de portemonnee uit vandaag, voor alle acties die we hadden werd flink geld gevraagd.

We zijn dus heel wat kippen armer en eigenlijk maar 500 meter opgeschoten want we zitten net aan de andere kant van de rivier en kijken uit op de plaats waar we vanmorgen zijn vertrokken.

Vanaf deze plaats zullen we morgen met een boot verder reizen naar Pak Beng, ongeveer 7 uur varen, op deze manier omzeilen we een stuk steile, zware route.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?