En toen was de Kwikkelsebrug uit Medemblik verdwenen.

IMG_8991

Medemblik – Kaal hé, zo zonder Kwikkelsebrug. Na 61 jaar trouwe dienst, onze havenmeesters in de zomer tijdens snikhete dagen hoofdpijn bezorgend omdat hij/zij weer eens niet wilde opengaan of sluiten omdat de brug was uitgezet en daarom weer met liters water moest worden gekoeld.

De brug gaat deze week op pad richting het land van Grutte Pier (Friesland) om daar een complete renovatie te krijgen. De brug wordt tot op het laatste schroefje en boutje uitelkaar gehaald om daarna na een diepgaande restauratiebeurt weer richting Medemblik af te reizen om weer dienst te gaan doen als grote bron van ergenis als er weer eens meer dan 1 boot door moet.

Behalve de Kwikkelsebrug krijgt ook de Hoogesteeg een complete renovatie voor de kiezen. Het is dus even 3 maanden pijnlijden maar wat gaat het weer mooi worden.

De foto’s zonder watermerk zijn gemaakt door Margo en Sep

[wppa type=”slideonly” album=”88″][/wppa]