13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 07:00
Medemblik Actueel.

2 gelukkige leden bij Schaakvereniging de Pionier

Gedenkwaardige avond bij schaakvereniging De Pionier

2 gelukkige leden bij Schaakvereniging de Pionier

Midwoud – Er waren 2 gelukkige leden, de een is vader geworden en de ander voor de 4e keer opa. Daarentegen waren 6 leden niet zo gelukkig want die verloren hun partij. Toine Molenaar – Dale Neijzing was voor de onstuitbare Toine. Hij heeft 13 partijen gespeeld en er 12 van gewonnen.

Zijn concurrent Lukas Boots heeft 12 partijen gespeeld en er 8 van gewonnen, zodat we verwachten dat de wisselbeker dit seizoen naar Toine gaat. Lukas wist te verliezen van Gerco Stapel en dat is niet zo gek als het lijkt, want Gerco heeft 7 van de 8 partijen gewonnen en oogst daarbij veel ontzag.

Arnold Velthuis – Kees Ooms zijn op papier gelijkwaardig, Kees 11 partijen, 4 punten en Arnold 13 partijen, 6 punten. Uiteindelijk ging de winst naar Arnold. Theo Laan – Adrie Molenaar. Adrie gaat steeds beter spelen (we denken dat Zoonlief, Pa lesgeeft) en daar werd Theo de dupe van.

Kees Haakman – Sake Sijtsma. Sake staat al een tijdje stilletjes op de 3e plaats van onze ranglijst, maar je ziet en hoort hem niet, maar hij graait wel de punten binnen en zo kreeg Kees de nul toegeschoven. Jouke van Groningen (de gelukkige vader) mocht met wit tegen Victor Groeneveld (de gelukkige opa). Beiden waren zo in de wolken dat de partij genoeglijk voort kabbelde totdat Jouke zijn Toren liet insluiten en dat was het begin van het einde.

Er zijn geruchten dat het Bonte Paard zijn brandlucht kwijt is en dat er onder nieuw management de zaak weer open zou kunnen gaan, indien en als. Ad-hoc werd een stemming gehouden of we, mogelijk, terugkeren of blijven (in de Post).

De uitslag was geen grote verrassing, gelet op de vele leden uit Abbekerk, 11 voor Abbekerk en 4 voor Midwoud. We wachten nu maar op nadere berichten.

De stand na 15 rondes is 1. Toine Molenaar met 464 punten, 2. Lukas Boots 336, 3. Sake Sijtsma 335!!, 4. Gerco Stapel 311, 5. Arnold Velthuis 298, 6. Bas Hoepelman 235, 7. Klemens Schäffer 207, 8 Theo Laan 191, 9. Kees Ooms 190, 10. Kees Haakman 188, 11 Adrie Molenaar 150, 12. Dale Neijzing 149, 13. Victor Groeneveld 134, Daniël Tensen 105 en Jouke van Groningen 89.

Voor de fijnproever wijzen wij u gaarne op onze website www.depionier.eu. Mochten uw vingers jeuken om zelf de stukken te beroeren, mail dan voor alle zekerheid met vhgroeneveld@quicknet.nl

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?