19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 08:20
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Thailand – Grensperikelen

Medemblikkers fietsend door Thailand - Grensperikelen

Medemblikkers fietsend door Thailand – Grensperikelen

Medemblik|Thailand – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden door de gouden driehoek in het zuidoosten van Azië. Tijdens hun fietstocht zullen zij proberen dagelijks een update van de afgelopen dag te maken. Wij zullen deze dan op Medemblik Actueel publiceren. Hieronder leest u het verhaal van dag 11 van ‘Medemblikkers fietsend door Thailand’.

Vandaag hebben we de laatste etappe naar de grens met Laos gefietst. De bedoeling is om in Chiang Khong te overnachten en dan morgen de rivier over te steken naar Laos. Tot een maandje geleden ging dat per boot. Bij aankomst in de haven regelde je je visum en dat was het. Sinds half december vorig jaar is echter de nieuwe brug klaar en hebben ze de oude douanepost in de haven opgeheven. Dat wil zeggen dat je hier dus niet meer per boot het land binnen kunt komen. Geen probleem zou je denken, want er is toch een brug? Dat klopt, alleen daar mag je niet per fiets overheen ….

Eergisteren kregen we van ons reisbureau (Asian Way Of Life) een email met informatie hier over. De beschrijving van hoe het e.e.a. geregeld moest worden was voor ons niet helemaal duidelijk, maar we lieten het maar even op ons afkomen. Ter plaatse lossen tenslotte de meeste dingen zich vanzelf op. Eén aanwijzing was dat een meneer Ao het allemaal regelde en als hij niet in de haven was, dan konden we naar hem vragen in het Mexicaans restaurant. Mmmm, Mexicaans restaurant, dat klinkt goed! Laten we daar maar eens beginnen.

Wij stapten het Mexicaans restaurant(je) binnen en vroegen naar meneer Ao. Het duurde heel even voordat de eigenaar ons begreep, maar vervolgens verwees hij ons naar de tatoo shop, want daar zouden we hem kunnen vinden. Eerst maar even wat eten, dan gaan we daarna wel verder zoeken. Deze meneer verkocht namelijk ook zelfgebakken brood met kaas en daar hadden we wel trek in. Met een heerlijke smoothie er bij dan was ons geluk helemaal kompleet.

Dus wij namen plaats aan een tafeltje om onze bestelling te wachten. Nog voordat onze broodjes er waren, kwam er een man binnen lopen die ons vroeg of we naar hem op zoek waren. Bleek hij al door onze ober gewaarschuwd te zijn. Meneer Ao regelt voor ons morgenochtend om 10:00 u een taxi naar de brug die ongeveer 15 km verderop ligt. Als we aan de overzijde zijn moeten we zelf even een taxi naar de oude haven in Laos regelen. Zodra we daar zijn bellen we met meneer Ao en die brengt vervolgens onze fietsen en eventueel onze bagage naar de overzijde. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Al was het natuurlijk veel simpeler geweest als we gewoon met de boot over konden steken of met onze fietsen over de brug mochten, maar zo zijn nou eenmaal de regels.

Ook van Loes en Keimpe, die we eerder deze vakantie tegen gekomen waren, hadden we al een mailtje gekregen over deze grensperikelen. Zij hebben dit twee dagen geleden al op deze manier gedaan, alleen moesten ze het toen zelf uitzoeken omdat het bij A.W.O.L. op dat moment ook nog niet bekend was. Het is dus mooi dat we ze even een stukje voorsprong hebben gegeven.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?